Čokoládové polevy

Poslední adventní víkend.

Chybí upéct už jen pár druhů cukroví, poslepovat již upečené a dozdobit.

Abych vám ušetřila alespoň trochu toho předvánočního stresu, posílám vám postupy na 4 druhy čokoládových polev.

Křupavá poleva

Tato poleva je krásně lesklá a křupavá. Vhodná zejména na drobné cukroví nebo dozdobování (například “cákancema”)

Tuk spolu s čokoládou rozpustíme nad parou a vymícháme do hladka.

Jemná poleva

Poleva s máslem je lesklá a sametově měkká.

Je výborná i na povrch zákusků, protože se při krájení neláme.

Máslo spolu s čokoládou rozpustíme opět nad parou a vymícháme do hladka. U máslové polevy používám poměr 2:1 ve prospěch čokolády.

Perníková poleva

Perníková této polevě říkám proto, že mám recept od kamarádky, která tuto polevu používá na potažení domácích pardubických perníčků.

Je vhodná zejména na větší plochy, protože se rovnoměrně rozlije. Zůstává vláčná a proto je výborná i na dorty.

I tentokrát vše rozpustíme a vymícháme nad parou. Pokud použijete méně procentní čokoládu, můžete doplnit vrchovatou lžící kakaa.

Babiččina poleva

Tuto polevu dělávala moje babička. Je pouze z kakaa, takže ji používám v případech nouze, kdy dojde čokoláda.

  • 2 lžíce kakaa
  • 6 lžic cukru moučka
  • 2 lžíce tuku (másla nebo omegy/cery)
  • 3 lžíce vody

Vše dáme najednou do vodní lázně a pořádně mícháme až se poleva pěkně rozehřeje a spojí. S touto polevou je potřeba pracovat  okamžitě, protože rychle tuhne.

Katka Turzová

Miluji vůni čokolády, její plnou chuť a rozmanitost. Naučila jsem se používat triky profesionálů v domácím prostředí a své zkušenosti s radostí sdílím, aby si mohl jedinečné čokoládové zážitky vykouzlit každý. Má čokoládová cesta k nahlédnutí zde >>

Komentáře

  • Čokodárky pro Vás

    Probuďte vůni čokolády u vás doma a potěšte své nejbližší. Postupy jak vyrobit 3 Čokodárky za 5 minut jsou pro vás připravené.

  • Nejnovější příspěvky

  • Rubriky